Taartje van Russische petatte en vis (10 personen)
Aantal personen: 10
Ingrediënten
1 kg aardpeer (topinamboer)
300 g vis
57 ml slagroom
bladpeterselie, foelie, lavas
Bereiden
- Stoom de vis op een stoomrekje.
- Schil de aardpeer.
- Kook de aardperen in water nét gaar (al dente). Let op: als de aardperen te hard gekookt zijn, wordt het een slijmerige pap. De aardpeer moet halfzacht zijn.
Neem eerst de kleinere met een schuimspaan eruit en later de groter.
- Klop de slagroom stijf.
- Pureer de aardperen met een stamper, zodat er nog wat hardere brokjes in de mousse zitten.
- Roer de slagroom bij de puree.
- Op smaak brengen met foelie, zout, peterselie en lavas.
- Breek de vis in stukjes en roer ze met een lepel op het laatste door de aardpeer puree.
- De mousse wordt lauwwarm tot koud gegeten.
- Neem per persoon één schaaltje.
- Vul dit afgestreken met de aardpeer-vis mousse.
LANDHOEVE RIJKEL
www.kookboerderij.nl
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Kabeljauw met witte druiven
Kabeljauwfilet met verse kruiden en witte wijn
Zeewolffilet op Portugese wijze
Kabeljauwhaasje met asperges en venkel
Gestoomde zalmfilets met venkel