Taartje van Russische petatte en vis (10 personen)
Aantal personen: 10
Ingrediënten
1 kg aardpeer (topinamboer)
300 g vis
57 ml slagroom
bladpeterselie, foelie, lavas
Bereiden
- Stoom de vis op een stoomrekje.
- Schil de aardpeer.
- Kook de aardperen in water nét gaar (al dente). Let op: als de aardperen te hard gekookt zijn, wordt het een slijmerige pap. De aardpeer moet halfzacht zijn.
Neem eerst de kleinere met een schuimspaan eruit en later de groter.
- Klop de slagroom stijf.
- Pureer de aardperen met een stamper, zodat er nog wat hardere brokjes in de mousse zitten.
- Roer de slagroom bij de puree.
- Op smaak brengen met foelie, zout, peterselie en lavas.
- Breek de vis in stukjes en roer ze met een lepel op het laatste door de aardpeer puree.
- De mousse wordt lauwwarm tot koud gegeten.
- Neem per persoon één schaaltje.
- Vul dit afgestreken met de aardpeer-vis mousse.
LANDHOEVE RIJKEL
www.kookboerderij.nl
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Mosselen met wijn, venkel en tomaat
Lax- ochskaldjurssas
Grapefruit met krab
Stoofpotje van vis
Vis in rauweham